Köksrenovering

En köksrenovering kan göras på väldigt många olika sätt. Ibland vill man bara byta en bänkskiva eller några köksluckor och andra gånger är det totalrenovering av hela köket som är på gång. Att renovera ett kök helt på egen hand kan vara svårt om man inte har koll på allting. Vår erfarna personal har stor erfarenhet av att renovera alla typer av kök och vi hjälper dig igenom allt arbete.

Renovering för alla typer av kök

Vi hjälper dig att göra en köksrenovering som passar oavsett vilken typ av kök du har från början. Du kanske har ett litet kök som du vill göra större genom att slå ut en vägg eller så har du ett stort kök som du vill dela av med till exempel en köksö. Vi kan också hjälpa dig att utforma ditt lilla kök så att det blir effektivare och bättre att arbeta i. Även stora kök kan vara dåligt utformade och det kan krävas att man går långa sträckor för att till exempel ta sig mellan kylskåpet och spisen, vilket kan vara en stor nackdel. Det hjälper vi dig att komma till rätta med.

En köksrenovering som har gjorts av Lavio Entreprenad AB
Nytt och fräscht kök med stor köksö, en köksrenovering av Lavio Entreprenad AB

Hur går en köksrenovering till?

Exakt hur en köksrenovering går till kan variera något beroende på vilken typ av kök du har i dag och beroende på vad som ska göras. Är det bara några luckor som ska bytas kan det i regel göras på bara någon timme. De gamla luckorna tas bort, gångjärn sätts dit på de nya och sedan skruvas luckorna fast. Ska det däremot rivas väggar, dras nya ledningar och liknande krävs det betydligt mer noggrant förarbete för att allt ska bli bra i slutändan. Hur lång tid köksrenoveringen tar kan även det variera beroende på vad det är som ska göras.

Vad tar vi hänsyn till under renoveringen?

När vi gör en köksrenovering tar vi alltid hänsyn till vad du som boende önskar. Vårt mål är alltid att köket ska vara lätt att arbeta i, det ska finnas praktiska lösningar och mycket arbetsyta samt förvaring. Kökets design ska också vara tilltalande och modern. Vi tar också hänsyn till säkerhet när det gäller till exempel brand och vattenläckor. Om vi utför en köksrenovering i till exempel en lägenhet kan det också finnas krav från hyresvärden gällande saker man måste ta hänsyn till och självklart håller vi också en dialog med denne om så är fallet.